*اعلام ليست محصولات كشاورزي ممنوع شده* افقهي در گفتوگوي تفصيلي با ايسنا:وزير بازرگاني ممنوعيت واردات20محصول كشاورزي را ابلاغ كرد
|
|
|
|
|
«وزير بازرگاني ممنوعيت واردات اقلام كشاورزي غيرضروري را ابلاغ كرد.» اين خبر تنها بخشي از اخباري است كه معاون توسعه خارجي وزير بازرگاني در گفتوگوي تفصيلي خود با ايسنا مطرح كرد.
بابك افقهي تعداد كالاهاي كشاورزي كه ثبت سفارش واردات آنها ممنوع شده است را 20 قلم كالا اعلام كرد و متذكر شد: براي 40 قلم كالاي ديگري كه وزير جهاد كشاورزي در نامه خود به وزير بازرگاني به آنها اشاره كرده است و واردات آنها ممنوع نشده نيز مجوز وارداتشان را وزارت جهاد كشاورزي بايد بدهد.
وي كه اعتقاد دارد ممنوعيت كالاهاي كشاورزي بيش از اين هم ميتواند باشد، تصريح كرد: اين ممنوعيت تا اطلاع ثانوي است و در بخش صنعت و معدن نيز 1300 كالاي غيرضرور صنعتي توسط دستگاه مربوطه احصاء شده است.
«پيشنهاد افزايش تعرفه 15محصول كشاورزي»، موضوع مطرح شده ديگر در نامه وزير جهاد كشاورزي به وزير بازرگاني است كه افقهي به آن اشاره و خاطرنشان ميكند اين موضوع بايد در دولت تصويب شود.
به گفته معاون وزير بازرگاني 20 قلم كالايي كه واردات آنها ممنوع شده است، نيز عبارتند از: گوشت حيوانات از نوع گاو، تازه يا سرد كرده ـ گوشت حيوانات از نوع گاو، منجمد شده ـ تخممرغ خوراكي ـ تخممرغ پرندگان بدون پوست ـ عسل طبيعي ـ گندم و مخلوط گندم ـ برنج ـ پياز ـ موسير و سير ـ ترهفرنگي و ساير سبزيجات سيرگونه ـ ميوههاي سخت پوست، تازه يا خشك كرده ـ مركبات تازه يا خشك كرده ـ انگور تازه يا خشك كرده ـ سيب، گلابي و به ـ زردآلو، گيلاس، آلبالو و هلو ـ كليه ميوههاي تازه ـ ميوههاي نپخته و پخته شده يعني انواع كمپوتها ـ ميوههاي محفوظ شده يا كنسروي ـ ميوههاي خشك شده ـ انواع پوست مركبات يا پوست ميوههاي مختلف.
بابك افقهي، معاون وزير بازرگاني در گفتوگوي تفصيلي با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه وزير بازرگاني ممنوعيت واردات اقلام كشاورزي غيرضروري را ابلاغ كرد، گفت: بعد از نخستين جلسه مشتركي كه تحت عنوان ضوابط فني واردات در نهم شهريور با حضور نمايندگان وزارتخانههاي مختلف در محل سازمان توسعه تجارت ايران برگزار شد، وزير بازرگاني نامهاي در يازدهم شهريور ماه به وزراي بهداشت، صنايع و جهاد كشاورزي ارسال كرد كه در آن به سه موضوع اشاره شده بود.
وي ادامه داد: در اين نامه از اين وزرا سه درخواست شده بود؛ اول اينكه نسبت به تعريف شرايط ضوابط فني اعم از اصلاح و بازنگري براي اعمال مديريت واردات اقدام كنند. دوم اينكه كالاهاي ضروري، زائد و مضر را براي اعمال مديريت موثر واردات معرفي كنند و سوم اينكه زمانبندي كه براي اعمال شرايط فني كه مدنظر آنهاست به وزارت بازرگاني اعلام شود.
افقهي اضافه كرد: پس از اين، در كمتر از 10 روز وزارت جهاد كشاورزي به اين درخواست وزارت بازرگاني لبيك گفته و از ظرفيتهاي قانوني كه به موجب ماده 16 قانون افزايش بهرهوري بخش كشاورزي به آن داده شده، استفاده كرد. وزير بازرگاني نيز پس از نامه وزير جهادكشاورزي، بلافاصله دستور اجرا داده و ما هيچ مشكلي با اجراي آن نداريم.
وي در ادامه با بيان اينكه قانون اختيارات بيشتري را به وزارتخانههاي تخصصي داده است، افزود: ما در جلسهاي كه در سازمان توسعه تجارت داشتيم از دستگاههاي مختلف خواسته بوديم نسبت به تعيين راهبرد ضوابط فني خودشان در كالاهاي مختلف اقدام كنند. مطالبه بعدي ما نيز اولا از دستگاههايي است كه همچنان ليست كالاهاي غيرضروري خود را اعلام نكردهاند و ثانيا از دستگاههايي كه اعلام كردهاند اين است كه ضوابط جديد فني واردات كالاها را به ما اعلام كنند. در واقع اين گام، گام بلندتر و بزرگتر براي مديريت واردات است.
معاون وزير بازرگاني تصريح كرد: همين كالاهايي هم كه در حوزه كشاورزي اكنون اجازه واردات دارند، از نظر وزارت بازرگاني بايد مجوز واردات از وزارت جهادكشاورزي داشته باشند. اين ضوابط فني است كه از ورود كالاهاي غيركيفي به كشور جلوگيري ميكند و آن بخشي از كالاهايي هم كه براي واردات به كشور ضروري است از نظر كيفيت تضمين شده است.
رييس سازمان توسعه تجارت خاطرنشان كرد: با استناد به ماده 5 قانون مقررات صادرات و واردات، وزارتخانههاي توليدي بايد ضوابط فني خود را در خصوص شرايط صدور و ورود كالاهاي مشابه توليد داخلي با توجه به مقتضيات كشور به وزارت بازرگاني اعلام كنند.
* ثبت سفارش واردات 20 قلم كالا ممنوع شده است
افقهي در ادامه در مورد تعداد كالاهايي كشاورزي كه اكنون واردات آنها ممنوع شده است، گفت: براساس نامه وزير جهاد كشاورزي در واقع ثبت سفارش واردات حدود 20 قلم كالا ممنوع شده و مابقي كه چيزي حدود 40 قلم كالا اعلام شده با هماهنگي و اخذ مجوز از وزارت جهاد كشاورزي، وارد خواهند شد.
وي در مورد تفاوت در تعداد اين اقلام با تعدادي كه در نامه وزير جهاد كشاورزي اعلام شده بود، افزود: در متن نامه اشاره شده 41 قلم كالا اما مجموعا بيش از 60 قلم كالاست. يعني مثلا ميگويند رديفهاي تعرفه چند كالا كه هركدام از آنها كالاهاي مختلفي است. مثلا كليه تعرفههاي برنج خودش چند قلم محسوب ميشود يا مثلا كنسانترههاي ميوههاي مختلف. با همه اينها به طور كل ثبت سفارش 20 قلم كالا از اولين روز كاري كه فردا است ممنوع شده است و بقيه كالا هم به استناد ماده 16 قانون افزايش بهرهوري با اخذ مجوز از وزارت جهاد كشاورزي وارد خواهند شد.
* ممنوعيت كالاهاي كشاورزي بيش از اين هم ميتواند باشد
وي در ادامه در مورد ممنوع شدن واردات برخي از كالاهاي كشاورزي متذكر شد: مطالعات ما اين را نشان ميدهد كه در همين گروه كالاهاي كشاورزي فهرست اقلام غيرضروري بخش محصولات كشاورزي و دامي بيش از اين هم ميتواند باشد. مثلا محصولاتي مانند قهوه، ادويه و انواع ماهيهاي زينتي و اقلام ديگر كه اميدواريم وزارت جهاد كشاورزي هرچه سريعتر بستههاي تكميلي خود را اعلام كند.
رييس سازمان توسعه تجارت در همين مورد ادامه داد: ما از طريق سيستم وزارت بازرگاني اعلام ضوابط ميكنيم و شرط ميگذاريم كه حتما از طريق وزارت جهاد كشاورزي بايد اين موضوع را پيگيري كنند تا بتواند كالاهاي خود را ترخيص كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مگر براي واردات بقيه كالاهاي كشاوري هم به مانند اين چند قلم كالاي اعلام شده نبايد از وزارت جهادكشاورزي مجوز دريافت شود؟ اظهار كرد: در راستاي اجراي قانون ما اعلام كردهايم كه واردات كليه اقلام محصولات وارداتي، رديفهاي مرتبط با وزارت جهاد كشاورزي كه حدود 700 رديف تعرفهاي ميشوند نيازمند اخذ مجوز از وزارت جهاد كشاورزي است. ما اين را در سيستم خودمان به واردكنندگان اعلام كردهايم اما برخي از اينها را كه وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرده ثبت سفارش آنها ممنوع شود كه اين گونه شده است و بقيه هم همچنان بايد مجوز واردات را از وزارت جهاد كشاورزي بگيرند.
افقهي خاطرنشان كرد: در ليست وزارت جهاد كشاورزي صرفا براي اين تعداد كالاها نوشته شده كه بايد مجوز دريافت كنند اما ما براي همه كالاهاي وارداتي محصولات كشاورزي اعلام كردهايم كه مجوز وزارت جهاد كشاورزي را بايد دريافت كنند. چون احساس ميكنيم اين ليستي كه وزارت جهاد كشاورزي فرستاده، ليست اوليه است و از لفظ برخي استفاده شده است كه نشان ميدهد همه كالاها را دوستان برنامهريزي ميكنند كه به ما اعلام كنند.
* ممنوعيت تا اطلاع ثانوي است
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا مدت زماني براي اين ممنوعيت اعلام شده است؟ افزود: در فهرست وزارت جهاد كشاورزي تا اطلاع ثانوني ثبت سفارش آنها ممنوع شده است. در ضمن در اين نامه حقوق ورودي برخي از كالاها هم اعلام شده است.
معاون وزير بازرگاني در ادامه اظهار كرد: اينها ظرفيت هاي جديد قانوني است كه مجلس در پاسخ به مطالبات مردم و مقام معظم رهبري اين ظرفيت را ايجاد كرده است تا جلوي واردات برخي كالاهاي غيرضروري گرفته شود و اميدواريم هر ماه يك گزارش از نحوه عملكرد دستگاهها در خصوص مديريت واردات ارائه كنيم.
*احصاء 1300 كالاي غيرضرور صنعتي
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا دستگاههاي ديگر هم به مانند وزارت جهاد كشاورزي ليستهايي را اعلام خواهند كرد؟ گفت: در اين مورد با وزارت جهاد كشاورزي كاملا هماهنگ هستيم و انتظار داريم كه دو دستگاه بزرگ وزارتخانههاي صنايع و بهداشت نيز اين ليست را اعلام كنند.
به گفته او هماكنون شايد بيشترين رديف تعرفههاي وارداتي به وزارت صنايع مربوط باشد.
افقهي در همين مورد خاطرنشان كرد: همكاران ما به صورت غيررسمي اعلام كردند كه بيش از هزار و 300 قلم كالاهاي غيرضروري بخش صنعت و معدن را احصاء كردند كه اين را رييس موسسه استاندارد به من اعلام كرده است و منتظر دريافت اين ليست به صورت رسمي از سوي وزارت صنايع هستيم.
وي ادامه داد: در بخش وزارت بهداشت و درمان هم كه بيش از هزار و 325 نوع كالا اعم از تجهيزات پزشكي و مواد خوراكي و بهداشتي تحت پوشش اين وزارتخانه هستند و شايد بخش عمدهاي از كالاهايي كه غيرضروري و زائد هستند در همين مجموعه باشند. در اين مورد هم ما منتظر هستيم كه چنانچه اين وزارتخانه اين فهرست را به ما اعلام كند، ما اقدام ميكنيم.
افقهي در مورد اعلام ضوابط فني براي واردات نيز اظهار كرد: بسياري از وزارتخانهها همچنان ضوابط فني كه سالها قبل به ما اعلام كرده بودند را اعلام كردهاند و بعضي از وزارتخانهها هم ضوابط فني را اساسا اعلام نكردند.
وي در اين مورد خاطرنشان كرد: اين ضوابط فني در اعمال مديريت واردات بسيار راهگشاست. به طور مثال تعرفه كالايي مانند پسته براي ورود به ژاپن در نگاه اول خيلي راحت است اما در عمل شرايط و ضوابط فنياي كه گذاشتهاند از يك تعرفه بيش از 500 درصدي هم سختتر عمل مي كند. در واقع اين ضوابط فني اجازه واردات هركالايي را نميدهد.
* ممنوعيت براي كالاهاي غيرضرور است
معاون وزير بازرگاني با تاكيد بر اينكه اين ممنوعيت براي كالاهايي است كه غيرضروري هستند، افزود: براي بخشي از آن كالاهايي كه نيمه ضروري يا ضروري است هم معتقد به تعريف شرايط ضوابط فني براي آنها هستيم.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد اينكه چه تمهيداتي براي كيفيت توليد داخلي شده است، عنوان كرد: سوال توليدي را از دستگاههاي توليدي بايد پرسيد و ما هم اعتقاد داريم كه افزايش كيفيت توليدات داخلي و نگاه به قيمت براي احقاق حقوق مصرف كننده اصلي است كه نبايد فراموش شود. يعني دستگاههاي توليدي صرفا به استناد اينكه جلوي واردات كالايي را گرفتهاند نبايد خياشان راحت باشد. بايد حتما نسبت به ارتقاي بهرهوري توليد و كيفيت و كاهش قيمت آن اهتمام كنند وگرنه ممكن است مصرف كننده از اين موضوع آسيب ببيند. اما گامي كه ما برداشتيم براي كالاهاي غيرضرور است.
* پيشنهاد افزايش 15 تعرفه محصولات كشاورزي
رييس سازمان توسه تجارت در مورد حقوق ورودي جديد برخي از اقلامي كه وزير جهاد كشاورزي در نامه خود به آنها اشاره كرده بود، نيز يادآور شد: به استناد تبصره 2 ماده 16 قانون بهرهوري كشاورزي مبني بر اينكه مسئوليت انتخاب ابزار تعرفهاي، تعيين سهميه مقداري، زمان و مقدار تعرفه براي ورود كالاهاي كشاورزي با وزارت جهاد كشاورزي خواهد بود، وزارت جهاد كشاورزي در كنار اين ممنوعيت كالا، حقوق ورودي جديدي را براي برخي از كالاها اعلام كرده كه اين تعرفهها را هم همانطور كه در قانون آمده دولت بايد اعلام كند. ما منتظر ابلاغ آن از سوي دولت هستيم كه تعرفه اين 15 قلم كالا هم اعلام شود.
وي با تاييد اينكه همه اين تغيير تعرفهها صعودي بوده است، متذكر شد: اينها يك پيشنهاد است و بايد سير دولت را طي كند. در اين مورد مصوبه دولت كه به ما ابلاغ شد ما هم به گمرك ابلاغ ميكنيم.
افقهي در پايان اظهار اميدواري كرد كه دستگاههاي ديگر نيز هرچه سريعتر فهرست كالاهاي غيرضرور و ضوابط فني را اعلام كنند.
|
|
تاريخ خبر: 20/06/1389 |
منبع:
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران |
كد خبر:
360 |
|
|
|